A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство
"Захарівська багатопрофільна лікарня"
Захарівської селищної ради Роздільнянського району Одеської області

ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик закупівлі товару(палива), розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі (оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних

Дата: 18.04.2023 12:54
Кількість переглядів: 12

Комунальне некомерційне підприємство "Захарівська багатопрофільна лікарня» Захарівської селищної ради Роздільнянського району Одеської області»

(назва замовника)

 

ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик закупівлі товару, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

 

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія:

Комунальне некомерційне підприємство "Захарівська багатопрофільна лікарня» Захарівської селищної ради Роздільнянського району Одеської області» (далі – Замовник), код за ЄДРПОУ – 01998928, юр. адреса: Україна, 66700, Одеська область, смтЗахарівка, вул. Центральна, 40.

  1. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): ДК 021:2015 код 09130000-9 – Нафта і дистиляти (Паливо моторне альтернативне А-95 Е-40 Турбо, вид ІІ; (Класифікація за ДК 021:2015: 09132000-3 – Бензин).
  2. Вид закупівлі та юридичне обґрунтування підстав застосування:без застосування процедур закупівельу відповідності до підпункту 6 пункту 13 Постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 р. № 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» (далі – Постанова про особливості), а саме:

«Придбання замовниками товарів і послуг (крім послуг з поточного ремонту), вартість яких становить або перевищує 100 тис. гривень, послуг з поточного ремонту, вартість яких становить або перевищує 200 тис. гривень, робіт, вартість яких становить або перевищує 1,5 млн гривень, може здійснюватися без застосування відкритих торгів та/або електронного каталогу для закупівлі товару у разі, коли:

відмінено відкриті торги через неподання жодної тендерної пропозиції для участі у відкритих торгах у строк, установлений замовником згідно з цими особливостями), у тому числі за лотом. При цьому предмет закупівлі, його технічні, кількісні та якісні характеристики, проект договору про закупівлю, а також вимоги до суб’єкта , з яким укладається договір про закупівлю, не повинні відрізнятися від вимог, що були визначені замовником у тендерній документації(крім вимог, визначених пунктом 44 цих особливостей), та сума договору про закупівлю не може перевищувати очікувану вартість предмета закупівлі, зазначену замовником в оголошенні про проведення відкритих торгів, які відмінено через відсутність достатньої кількості учасників процедури закупівлі (учасника процедури закупівлі), з урахуванням прийнятого відсотка перевищення ціни тендерної пропозиції учасника процедури закупівлі над очікуваною вартістю предмета закупівлі, якщо такий прийнятий відсоток був зазначений в тендерній документації;».

Комунальним некомерційним підприємством "Захарівська багатопрофільна лікарня» Захарівської селищної ради Роздільнянського району Одеської області» 21 березня  2023 року оголошено процедуру закупівлі відкриті торги за посиланням https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2023-03-21-001560-a.

Кінцевим строком на прийняття тендерних пропозицій було визначено: 30 березня 2023 року 00:00.

Разом з цим, 30 березня 2023 року встановлено, що на участь у закупівлі не була подана жодним пропозиція учасником.

Оскільки на участь у торгах не надійшло жодної тендерної пропозиції від учасників торгів, тому 30.03.2023 року дана закупівля відповідно до підпункту 2 пункту 48 Постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 р. № 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» (далі – Постанова про особливості) автоматично відмінена електронною системою закупівель.

Підстава передбаченою підпунктом 2 пункту 48 Постанови про особливості: неподання жодної тендерної пропозиції для участі у відкритих торгах у строк, установлений замовником згідно з цими особливостями.

Поряд з цим, керуючись підпунктом 6 пункту 13 Постанови про особливостіЗамовник торгів має право на придбання товару без проведення подальших процедур закупівлі, зокрема у разі:

«Придбання замовниками товарів і послуг (крім послуг з поточного ремонту), вартість яких становить або перевищує 100 тис. гривень, послуг з поточного ремонту, вартість яких становить або перевищує 200 тис. гривень, робіт, вартість яких становить або перевищує 1,5 млн гривень, може здійснюватися без застосування відкритих торгів та/або електронного каталогу для закупівлі товару у разі, коли:

6) відмінено відкриті торги через неподання жодної тендерної пропозиції для участі у відкритих торгах у строк, установлений замовником згідно з цими особливостями), у тому числі за лотом. При цьому предмет закупівлі, його технічні, кількісні та якісні характеристики, проект договору про закупівлю, а також вимоги до суб’єкта , з яким укладається договір про закупівлю, не повинні відрізнятися від вимог, що були визначені замовником у тендерній документації(крім вимог, визначених пунктом 44 цих особливостей), та сума договору про закупівлю не може перевищувати очікувану вартість предмета закупівлі, зазначену замовником в оголошенні про проведення відкритих торгів, які відмінено через відсутність достатньої кількості учасників процедури закупівлі (учасника процедури закупівлі), з урахуванням прийнятого відсотка перевищення ціни тендерної пропозиції учасника процедури закупівлі над очікуваною вартістю предмета закупівлі, якщо такий прийнятий відсоток був зазначений в тендерній документації;».

Відтак Замовник має право на укладання Договору із обраним постачальником без процедур закупівель.

Розмір бюджетного призначення: 99909,32 грн з ПДВ згідно з планом кошторисних асигнувань Замовника.

Обґрунтування обсягів закупівлі.

Враховуючи обсяги кошторисних призначень на 2023 рік, потреба в паливі складає:

  • Паливо моторне альтернативне А-95 Е-40 Турбо, вид ІІ – 2220 л.;

Технічні та якісні характеристики товару, що закуповується, повинні відповідати технічним умовам та стандартам передбаченим законодавством України, діючими на період постачання Товару.

1.         Загальні вимоги:

Учасник у складі своєї пропозиції надає інформацію, яка підтверджує відповідність пропозиції торгів технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам до предмета закупівлі встановленим замовником у документації.

Ціна запропонована на товар має враховувати усі податки та збори, що сплачуються або мають бути сплачені стосовно запропонованих товарів, сплату митних тарифів та інші витрати пов’язані з підготовкою відповідної пропозиції на участь у закупівлі.  

 

  1. Паливо моторне альтернативне А-95 Е-40 Турбо, вид ІІ,  повинен відповідати вимогам ТУ У 24.6-31514949-012:2010 «Паливо моторне альтернативне «ТУРБО». Технічні умови» (зі змінами 1-4), п. 3.2 табл. 1 пп. 1,2,9,12,14

 

Інформація про відповідність запропонованого товару технічним вимогам повинна бути підтверджена копіями чинних на дату розкриття сертифікатів якості/відповідності та паспортів якості/відповідності та/або іншими документами, що підтверджують якість, на кожне найменування товару, що планується бути поставлено.

 

  1. Строк поставки товарів : до 31.12.2023 р.
  2. Постачальник забезпечує контроль якості кожної партії пального, що постачається та  своєчасну заміну неякісного товару
  3. Відпуск нафтопродуктів Замовнику здійснюється цілодобово по бланках дозволів (талонах або відомостях), що є підставою для відвантаження  нафтопродуктів з усіх АГЗС. Заправка автотранспорту  здійснюється відповідно до потреб Замовника
  4. Поставка  товару здійснюється в день підписання  податкової накладної, шляхом видачі Учасником Замовнику талонів або їх аналогів, що дають право на заправку транспортних засобів Замовника відповідною кількістю товару та подальшою  заправкою таких транспортних засобів на АЗС Учасника. Строк   поставки товару –до закінчення терміну дії довірчого документу( талонів/відомостей).
  5. Заправка транспортних засобів Замовника повинна бути забезпечена за адресою автозаправних  станцій Учасника або його партнерів на підставі виданих Замовнику талонів  номіналом або їх аналогів   10, 15, 20 літрів, що забезпечить заправлення автотранспорту дрібними партіями 10 чи 15 чи 20 літрів

 

7) Найближча АЗС/АЗК повинна знаходитись на відстані не більше 5 км від місця розташування Замовника: 66700, Одеська обл.., смт. Захарівка

 

8) Учасник гарантує, що товар має бути таким, що не має негативного впливу на навколишнє  середовище, технічні, якісні характеристики предмета закупівлі відповідають встановленим  законодавством нормам

 

 

Розмір бюджетного призначення визначено відповідно до затвердженого кошторису та наявної потреби  обсягів використання палива.

Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: 99909,32 грн з ПДВ Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено порівняльним аналізом ціни на аналогічні товари та складові таких товарів з використанням веб-порталуProzorro за посиланням https://prozorro. Замовником здійснено розрахунок очікуваної вартості товарів / послуг методом порівняння ринкових цін відповідно до примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, яка затверджена наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 18.02.2020 № 275.

При цьому розрахунок очікуваної вартості проводився згідно з аналізом цін виробників  товару на дату формування очікуваної вартості предмета закупівлі, що оприлюднені на веб-сайтах та прейскурантах цін (комерційних пропозицій) у вільному доступі. До ціни товару включена вартість товару, закупованої постачальником на оптовому ринку, послуги з навантаження/розвантаження товару, доставка товару автотранспортом з урахуванням вартості цін на паливно-мастильні матеріали, націнка (маржа) постачальника та всі визначені законодавством податки та збори.

Кількісною характеристикою предмета закупівлі є обсяг товару у літрах. За одиницю виміру кількості товару приймається літр. Обсяг, необхідний для забезпечення діяльності та власних потреб  замовника становить – 2220,00 літрів

 

Нормативно-правові акти, що формують підстави застосування процедури відкритих торгів з особливостями:

  1. Закон України “Про публічні закупівлі” №922-VIII від 25.12.2015 року, в редакції від 19.04.2020 №114-IX в редакції зі змінами до Закону України "Про публічні закупівлі" та інших законодавчих актів України щодо здійснення оборонних та публічних закупівель на період дії правового режиму воєнного стану» №7163 від 14.03.2022 року, зокрема в частині дії пунктів 37-38 розділу Х “Прикінцеві та перехідні положення” Закону;

2. Постанова Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 р. № 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування».

3. Лист Мінекономіки України «Щодо особливостей здійснення публічних закупівель

на період дії правового режиму воєнного стану та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування»№ 3323-04_70997-06 від 20.10.2022 року.

4. Звіт про результати закупівлі за ідентифікатором UA-2023-03-21-001560-a.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора