A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство
"Захарівська багатопрофільна лікарня"
Захарівської селищної ради Роздільнянського району Одеської області

ОБҐРУНТУВАННЯ очікуваної вартості предмета закупівлі (оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

Дата: 01.12.2022 09:52
Кількість переглядів: 29

Комунальне некомерційне підприємство "Захарівська багатопрофільна лікарня» Захарівської селищної ради Роздільнянського району Одеської області»

(назва замовника)

 

ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик закупівлі товару, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

 

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія:

Комунальне некомерційне підприємство "Захарівська багатопрофільна лікарня» Захарівської селищної ради Роздільнянського району Одеської області» (далі – Замовник), код за ЄДРПОУ – 01998928, юр. адреса: Україна, 66700, Одеська область, смтЗахарівка, вул. Центральна, 40.

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): ДК 021:2015, код 42160000-8 - Котельні установки (Придбання блочно-модульної котельні на твердому паливі на реалізацію заходів з енергозбереження в Комунального некомерційного підприємства "Захарівська багатопрофільна лікарня» Захарівської селищної ради Роздільнянського району Одеської області).

Вид закупівлі та юридичне обґрунтування підстав застосування:без застосування процедур закупівельу відповідності до підпункту 6 пункту 13 Постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 р. № 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» (далі – Постанова про особливості), а саме:

«Придбання замовниками товарів і послуг (крім послуг з поточного ремонту), вартість яких становить або перевищує 100 тис. гривень, послуг з поточного ремонту, вартість яких становить або перевищує 200 тис. гривень, робіт, вартість яких становить або перевищує 1,5 млн гривень, може здійснюватися без застосування відкритих торгів та/або електронного каталогу для закупівлі товару у разі, коли:

відмінено відкриті торги через відсутність учасника процедури закупівлі (учасників процедури закупівлі), у тому числі за лотом. При цьому предмет закупівлі, його технічні, кількісні та якісні характеристики, а також вимоги до учасника процедури закупівлі не повинні відрізнятися від вимог, що були визначені замовником у тендерній документації, та сума договору про закупівлю не може перевищувати очікувану вартість предмета закупівлі, зазначену замовником в оголошенні про проведення відкритих торгів, які відмінено через відсутність достатньої кількості учасників процедури закупівлі (учасника процедури закупівлі);».

Комунальним некомерційним підприємством "Захарівська багатопрофільна лікарня» Захарівської селищної ради Роздільнянського району Одеської області» 09 листопада 2022 року оголошено процедуру закупівлі відкриті торги за посиланням https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2022-11-09-009325-a.

Кінцевим строком на прийняття тендерних пропозицій було визначено: 17 листопада 2022 року 00:00.

Разом з цим, 17 листопада 2022 року встановлено, що участь у закупівлі не була подана жодним учасником.

Оскільки на участь у торгах не надійшло жодної тендерної пропозиції від учасників торгів, тому 17.11.2022 року дана закупівля відповідно до підпункту 2 пункту 48 Постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 р. № 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» (далі – Постанова про особливості) автоматично відмінена електронною системою закупівель.

Підстава передбаченою підпунктом 2 пункту 48 Постанови про особливості: неподання жодної тендерної пропозиції для участі у відкритих торгах у строк, установлений замовником згідно з цими особливостями.

Поряд з цим, керуючись підпунктом 6 пункту 13 Постанови про особливостіЗамовник торгів має право на придбання товару без проведення подальших процедур закупівлі, зокрема у разі:

«Придбання замовниками товарів і послуг (крім послуг з поточного ремонту), вартість яких становить або перевищує 100 тис. гривень, послуг з поточного ремонту, вартість яких становить або перевищує 200 тис. гривень, робіт, вартість яких становить або перевищує 1,5 млн гривень, може здійснюватися без застосування відкритих торгів та/або електронного каталогу для закупівлі товару у разі, коли:

6) відмінено відкриті торги через відсутність учасника процедури закупівлі (учасників процедури закупівлі), у тому числі за лотом. При цьому предмет закупівлі, його технічні, кількісні та якісні характеристики, а також  вимоги до учасника процедури закупівлі не повинні відрізнятися від вимог, що були визначені замовником у тендерній документації, та сума договору про закупівлю не може перевищувати очікувану вартість предмета закупівлі, зазначену замовником в оголошенні про проведення відкритих торгів, які відмінено через відсутність достатньої кількості учасників процедури закупівлі (учасника процедури закупівлі);»

Відтак Замовник має право на укладання Договору із обраним постачальником без процедур закупівель.

Розмір бюджетного призначення: 1 600 000,00 грн з ПДВ згідно з планом кошторисних асигнувань Замовника.

Нормативно-правове регулювання. Технічний регламент обладнання, що працює під тиском, затвердженому постановою КМУ від 16.01.2019 р.№27

Постачальник повинен забезпечити поставку товару на об’єкти замовника у відповідності до норм чинного на території України законодавства, державним, міжнародним стандартам та вимогам державної політики України в галузі захисту довкілля.

Обґрунтування технічних характеристик. Термін постачання — з дати укладання Договору про закупівлю  по 31.12.2022 р. включно.

Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: 1 600 000,00 грн з ПДВ

Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено порівняльним аналізом ціни на аналогічні товари та складові таких товарів з використанням веб-порталуProzorro за посиланням https://prozorro.gov.ua/. Замовником здійснено розрахунок очікуваної вартості товарів / послуг методом порівняння ринкових цін відповідно до примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, яка затверджена наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 18.02.2020 № 275.

При цьому розрахунок очікуваної вартості проводився згідно з аналізом цін виробників складових товару на дату формування очікуваної вартості предмета закупівлі, що оприлюднені на веб-сайтах та прейскурантах цін (комерційних пропозицій) у вільному доступі. До ціни товару включена вартість товару, закупованої постачальником на оптовому ринку, послуги з навантаження/розвантаження товару, доставка товару автотранспортом з урахуванням вартості цін на паливно-мастильні матеріали, націнка (маржа) постачальника та всі визначені законодавством податки та збори.

Кількісною характеристикою предмета закупівлі є обсяг товару у комплектах. За одиницю виміру кількості товару приймається комплект. Обсяг, необхідний для забезпечення діяльності та власних потреб  замовника становить – 1 комплект блочно-модульної котельні на твердому паливі на реалізацію заходів з енергозбереження в Комунального некомерційного підприємства "Захарівська багатопрофільна лікарня» Захарівської селищної ради Роздільнянського району Одеської області.

Обґрунтування технічних та якісних характеристик.

Товар, що є предметом закупівлі працює під тиском, яке зазначене в Технічному регламенті обладнання, що працює під тиском, затвердженому постановою КМУ від 16.01.2019 р.№27.

ОПИС ТОВАРУ:

Котельня

Розрахункова продуктивність – 0,9 МВт:

Тип котельні – вбудована

Вид палива – тверде

Теплотворна здатність – 4300 – 5600 кквал/г

Схема теплопостачання: Закрита схема теплопостачання, 2-х трубна. Опалення 80/60гр С, з тиском до 6 кгс/см2

Обладнання:

Тип котлів: Корді КОТВ – 250-2 шт.  КОТВ – 400 –Котельнявк 1 шт., Україна

Включає в себе  додаткове технологічне обладнання та димарі.

Склад палива: існуючий

Рівень автоматизації котельні – котельня працює з періодичною присутністю персоналу.

Електропостачання: котельня по надійності електропостачання відноситься до ІІ категорії (НЕП)

Подача палива – ручне завантаження

Хімводоподготовка: існуюча у тепловому пункті газової котельні

Вентиляція котельні: триразовий повітрообмін плюс подача повітря на горіння

Комплект Товару, повинен включати в себе РОБОЧИЙ ПРОЕКТ за розділами:

- Тепломеханічна частина котельні (ТМ);

- Автоматизація та електропостачання котельні (АТМ, ЕМ);

- Установка лічильника теплової енергії;

- Оцінка впливу на навколишнє середовище (ОВНС)

- Звіт по інвентаризації промислових та побутових відходів

До вартості товару входить також вартість навантаження/розвантаження складових товару, їх доставка, сплата усіх податків та зборів, налаштування та підготовка до експлуатації в приміщенні котельні Замовника.

Постачальник зобов’язується надавати компенсацію споживачу (замовнику) за недотримання показників якості товару постачальником у порядку, затвердженому за Договором, а також Законом України «Про захист прав споживачів».

 

Нормативно-правові акти, що формують підстави застосування процедури відкритих торгів з особливостями:

  1. Закон України “Про публічні закупівлі” №922-VIII від 25.12.2015 року, в редакції від 19.04.2020 №114-IX в редакції зі змінами до Закону України "Про публічні закупівлі" та інших законодавчих актів України щодо здійснення оборонних та публічних закупівель на період дії правового режиму воєнного стану» №7163 від 14.03.2022 року, зокрема в частині дії пунктів 37-38 розділу Х “Прикінцеві та перехідні положення” Закону;

2. Постанова Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 р. № 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування».

3. Лист Мінекономіки України «Щодо особливостей здійснення публічних закупівель

на період дії правового режиму воєнного стану та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування»№ 3323-04_70997-06 від 20.10.2022 року.

4. Звіт про результати закупівлі за ідентифікатором UA-2022-11-09-009325-a.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора